Gullkortet i SAS er både enkelt og vanskelig å skaffe seg.
Du skal enten ha 45 000 flypoeng eller ha reist 45 enkeltturer med SAS for å sikre deg gullmedlemskap. For å sette dette litt i perspektiv må du ut med mellom 20-30 000 kr. Sjekk poengtabellen her.
Er du smart og fleksibel kan denne summen reduseres noe dersom du finner gunstige turer med mange mellomlandinger eller slår til på flere supertilbud. Men da reiser du primært for gullkortets skyld og intet annet.
Pendling er gull
For min del var det egentlig en tilfeldighet at jeg fikk gullkort. Jeg fløy rett og slett så mye at det bare kom flyvende ned i postkassen. Når du bor og jobber i forskjellige byer er det utrolig hvor lett det er.
Når det er sagt, ligger det en god del timer i flysetet til grunn. Jeg hadde rundt 65 turer det året jeg pendlet. I tillegg kom en god del reiser utenom som også ga en del poeng.
Gullkort på livstid
Du har gullkortet kun ett år etter at du har tjent deg opp til det. Det vil si at du må ha nye 45 turer eller 45 000 poeng for å opprettholde det neste år. Det krever sitt dersom du ikke pendler.
Nytt av året er at dersom du klarer å holde gullstatusen din i 10 sammenhengende år, så får du det på livstid.
«Snarveien» til gullkort
Har du en snau uke til rådighet og 20 000 – 30 000 kr brennende inne, kan du booke en business class-reise med Singapore Airlines tur/retur New Zealand. Da sikrer du deg rundt 35 000 poeng. Med andre ord godt på vei mot gullkortet. En reise i SAS Plus til San Francisco i tillegg og du er i mål.
Husk at du må velge å tjene opp poengene i EuroBonus og ikke Singapore Airlines’ lojalitetsprogram KrisFlyer.
Mer tid enn penger
Jeg har nå sluttet å pendle og må opprettholde gullstatusen min på den harde måten. Det koster mye tid, penger og kreativitet. Til gjengjeld elsker jeg å reise og bo på hotell.
Konklusjonen er at det er enkelt for pendlere og hyppig jobbreisende, men noe vanskeligere for oss vanlig folk. Men mest av alt bare gøy.
Lykke til med gulljakten!