Mange eksklusive hoteller å velge i, men vanskelig å få alle fordelene.
Med all reisevirksomheten jeg bedriver er det ikke til å komme utenom at det drysser en del fordeler ned over meg i form av status i bonusprogrammer. Serien «gulljakten» tar for seg alle mine gullkort i tur og orden. Denne gang Marriott Rewards Gold Elite (Marriott Bonvoy Platinum Elite fra august 2018).
Marriott er verdens utvilsomt største hotellkjede med en rekke merkevarer i porteføljen. Heriblant min favoritt The Ritz-Carlton. Derfor er det heller ingen hemmelighet at et gullkort her kan være en bakdør inn til mange luksuriøse opplevelser.
Bonusprogrammet er nokså komplekst ettersom det er slått sammen av flere kjeder, herunder The Ritz-Carlton Rewards. I 2018 kom også Starwood Preferred Guest inn i programmet. Fra og med 13. februar 2019 er alle disse nå samlet under navnet Marriott Bonvoy.
Krav og fordeler
Marriott Rewards består av seks nivåer: Member, Silver Elite, Gold Elite, Platinum Elite, Titanium Elite og Ambassador Elite. Jeg befinner meg altså midt på rangstigen, noe som slett ikke er så verst.
For å kvalifisere til platinum må du tilbringe 50 netter i Marriotts univers. Til tross for et ganske høyt krav i forhold til både Radisson Rewards og Nordic Choice er det også langt flere hoteller å velge i på verdensbasis. I Norge er kjeden derimot tilnærmet ikke-eksisterende.
Marriott Bonvoy Platinum Elite er mitt ferskeste gullkort etter at jeg tidligere i år bestemte meg for å bytte ut min tidligere foretrukne hotellkjede Hilton etter mange skuffende opplevelser. Fordelene har dog vist seg å være vel så gode.
De viktigste fordelene med gullkortet er:
- Gratis oppgradering av rom til neste kategori basert på tilgjengelighet
- Garantert sen utsjekk til kl. 16 med noen få unntak
- Fri adgang til lounge med én gjest (noen hoteller unntatt)
- Gratis frokost for to
- Premium Wi-Fi på rommet
I tillegg kommer en rekke mindre fordeler som flere poeng per opphold og lavere priser. Listen med fordeler er i grunnen ganske kort, men det viktigste etter min mening er fri adgang til business-loungen. Club-rom er nemlig kjent for å være nokså kostbare.
Generøst med lounge
Ettersom jeg vanligvis alltid betaler for å rom med tilgang til lounge på The Ritz-Carlton, har jeg ennå til gode å få oppleve fordelen med gratis lounge på et av de øvrige hotellene. Ritz-Carlton er nemlig unntatt. Gratis lounge gjelder kun JW Marriott, Autograph Collection, Renaissance, Marriott, Gaylord og Delta.
Fordelen med frokost og lounge er utvilsomt et besparende tiltak for en som uansett alltid booker dette med. Ofte er det godt over 100 dollar per natt å spare på å booke standardrom og få dette med på kjøpet.
Få oppgraderinger foreløpig
Når det gjelder oppgradering har jeg også hittil erfart få eller ingen oppgraderinger. Dette kan selvsagt ha noe med at jeg har bodd på nokså gode rom på The Ritz-Carlton og at hotellene har vært fulle da jeg har ankommet. Dessuten har jeg ikke så mange opphold bak meg ennå som gullkortinnehaver, så det blir spennende å se fremover.
På den internasjonale arenaen er Marriott nå min foretrukne favoritt. Det gjenstår å se om jeg velger å beholde gullkortet her etter å ha testet fordelene ytterligere. Porteføljen av luksushoteller er utvilsomt mer enn tiltrekkende nok for meg inntil videre.
Konklusjon
Marriott Bonvoy Platinum Elite er et godt gullkort med to generøse fordeler i form av gratis lounge og frokost. Ulempene er at dette ikke gjelder min favoritt Ritz-Carlton og at Marriott har få hoteller i Norden. Reiser du derimot mye ute i verden er dette bonusprogrammet for deg.
Min stjernevurdering: 5 av 6.