Du kan samle poeng på mange ulike måter, men hva er den enkleste og mest lønnsomme?
De siste årene har SAS endret sin poengtabell utallige ganger. Noen har hevdet at det er blitt vanskeligere å sanke poeng ved å fly enn på andre måter, og det kan være riktig. Et godt kredittkort og et høyt forbruk hos EuroBonus-partnere kan være vel så lønnsomt.
Jeg synes derimot det er aller morsomst å fly seg til poengene. Dessuten teller jo ikke de såkalte ekstrapoengene du får fra kredittkort og EuroBonus-butikker opp til neste statusnivå (sølv, gull eller diamant). Da er du faktisk nødt til å fly.
Poengtabellen
SAS opererer fra 2019 med følgende poengopptjening på egne flyvninger.
For alle flyvninger før 2019 gjaldt denne tabellen:
Som du kan se er det lite poeng å hente med de billigste billettene i SAS Go. Turer i Norden eller Europa i SAS Plus gir også få poeng. Du skal med andre ord fly veldig mye og dyrt for å nå gullkort på denne måten.
Merk at gull- og diamantmedlemmer tjener 25 prosent flere poeng i tillegg til det som opplyses i tabellen – uavhengig av billettklasse.
Mitt beste tips
Selv om jeg ofte flyr SAS Plus innen Europa er det mest å hente på å velge denne klassen på interkontinentale ruter.
Jeg anbefaler å booke SAS Plus Saver på tilbud til Hong Kong, Miami, Los Angeles, San Francisco eller Tokyo og senere oppgradere til SAS Business. Dette gir 9 000 poeng hver vei. En tur/retur på denne måten vil koste ca. 13 500,- i kroner gitt at du får oppgraderingen til laveste bud.
Det er selvsagt kombinasjoner som gjør at du kan velge å betale med poeng fremfor kroner også, men for en som er helt fersk med EuroBonus, er dette mitt beste tips til en rask start på vei mot gullkortets krav om 45 000 poeng.
Snarveien til gull
Dersom du ikke ønsker å fly med SAS, og vil betale mindre, kan du også ta snarveien via Singapore Airlines som hjelper deg godt på vei mot gullkortet etter en reise i business class til Oseania. Du kan lese mer her.